úterý 14. srpna 2012

Lázně Velké Losiny a Dermaton oil

Minulý týden jsem odjela na prodloužený víkend do lázní Velké Losiny. Nejvíc jsme si asi užívali koupání v sirné vodě o teplotě téměř 36 stupňů. Lázně se zaměřují především na pacienty s neurologickými onemocněními, nemocemi pohybového aparátu a respiračními onemocněními, ale samozřejmě si tam může relax udělat i kdokoliv jiný, pokud si to zaplatí :D. Odkaz na bližší informace o léčebných indikacích, pokud to někoho zajímá... Já bych měla nárok jezdit do lázní každý rok, ale zatím jsem to nevyužívala, od letoška už to bude pouze jednou za dva roky a začínám přemýšlet, že možná i jezdit začnu, protože ten pobyt se mi tentokrát docela líbil a začínám vidět i ty přínosy, které by to mělo pro můj zdravotní stav.

www.lazne-losiny.cz
Chodili jsme i na venkovní termální bazén a bohužel jsem se trošku přismahla. Neměla jsem s sebou žádnou péči po opalování, ale půjčovala jsem si od sestry novinku od firmy Energy Dermaton oil a musím říct, že mě příjemně překvapil. Sestra ho používá, protože má relativně suchou pleť a dost se jí tvoří šupinky. Olej nádherně voní, i když na den bych si ho na sebe asi nedala, protože by se dost přebíjel s parfémem, ale jako večerní péče ideální. Vcelku dobře se vstřebává, ale nechává samozřejmě maličko mastný film, no je to olej, tak se to dá i čekat. Je to skleněná lahvička s pumpičkou a dostanete ji v krásné papírové krabičce za 338 Kč. Omlouvám se za nekvalitní fotku mobilem z koupelny :(.


Ještě kopíruji text z oficiálních stránek:

Dermaton oil svým přírodním složením, šetrným působením a do hloubky sahajícím účinkem pokožku přirozeně zjemňuje, ochraňuje a vyživuje. Jedná se o snadno vstřebatelný olej vhodný pro každodenní regeneraci suché a normální pokožky. Obsahuje olej z rýžových klíčků, rakytníkový a jojobový olej, lecitin a éterické oleje, z nichž nejvýznamnější je levandulový olej a silice tymiánu.

Dermaton je vhodný pro každodenní regeneraci suché a normální pokožky. Působí na její zklidnění a obnovu po vystavení nepříznivým vlivům vnějšího prostředí nebo slunečnímu záření. Tlumí bolest při popáleninách 1. stupně (zčervenání pokožky), odstraňuje svědivost při hojení kůže. Zrychluje obnovu pokožky v hlubších vrstvách kůže a zároveň ji chrání proti nadměrnému vysychání během její regenerace. Olej je bohatý na obsah karotenoidů, vitaminu A, E, nenasycených mastných kyselin a antioxidantů. Nejvýznamnějším z nich je gamma-oryzanol. Tyto látky působí na eliminaci volných radikálů v kůži, které vznikají následkem slunečního ozáření. Tím zabraňují předčasnému stárnutí kůže. Rakytníkový olej aktivuje melanocyty, tj. zrychluje tvorbu pigmentu po opalování. Jojobový olej vytváří na povrchu kůže ochranný fi lm, který činí pokožku odolnější k mechanickému namáhání i vlivu chemických látek. Tento ochranný film spolu s éterickými oleji působí částečně na odpuzování vnějších parazitů včetně sajícího hmyzu.

Dermaton oil je vhodný:
  • pro každodenní ošetřování suché i normální pokožky
  • k zlepšení elasticity kůže a podpoře její regenerace
  • jako ochrana proti vnějším vlivům
  • pro prevenci stárnutí kůže
  • vždy po opalování
  • pro urychlení zhnědnutí pokožky po opalování
  • při popáleninách ve stadiu zčervenání kůže
  • jako repelent proti sajícímu hmyzu

Složení : OLEJ Z RÝŽOVÝCH KLÍČKŮ – obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin a antioxidantů (vitamin E, gamma-oryzanol), které působí proti vzniku a na eliminaci volných radikálů v kůži a v hloubce kůže dodávají potřebné látky pro její regeneraci. RAKYTNÍKOVÝ OLEJ – vyniká vysokým obsahem karotenoidů a retinolu. Regeneruje hlubší vrstvy kůže po působení UV záření, aktivuje melanocyty a zlepšuje pigmentaci pokožky po opalování. JOJOBOVÝ OLEJ – je bohatý na rostlinné vosky, které jsou svým složením blízké povrchové vrstvičce přirozeného kožního vosku. Vytváří ochrannou vrstvu na povrchu těla a zlepšuje ochrannou funkci pokožky. LECITIN – zdroj fosfolipidů a zejména fosfatidylcholinu. Působí jako emulgátor. Zlepšuje vstřebávání a poskytuje materiál pro výstavbu buněčných membrán při regeneraci kůže. JABLEČNÝ OCET – upravuje pH směsi, dezinfi kuje povrchovou vrstvu kůže, působí protizánětlivě, aktivuje obnovu pokožky, zlepšuje vstřebávání účinných látek Dermatonu oil. GLYCERIN – zlepšuje schopnost hydratace pokožky, zjemňuje ji. ETANOL – upravuje vstřebávání tuků. Stabilizační složka přípravku. LEVANDULOVÝ OLEJ – poskytuje aroma, má zklidňující účinky na kůži, působí proti bolesti i zánětu, odpuzuje zevní parazity. SILICE VAVŘÍNU KUBÉBOVÉHO, TYMIÁNU A PALMORŮŽOVÁ SILICE – doplňují účinky levandulového oleje.

2 komentáře:

  1. Ahoj, díky za návštěvu a komentář u nás na blogu:-). Ke kotěti - ona to není žádná šlechtěná kočička, je to venkovská směska - darovala nám ji tady jedna paní, které se "spustila" její obyčejná venkovní kočička...jen si asi našla fešáka ženicha:-), takže geny snad lovecké mít bude;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypada, ze ma tatinka perskeho, ma splacnuty cumacek?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře!